Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul de la Beijing impune măsuri de cenzură: Studiile academice despre coronavirus vor fi publicate doar după avizul Partidului Comunist Chinez

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Guvernul de la Beijing a hotărât să cenzureze cercetarea academică asupra coronavirusului. Mai exact, de acum în China sunt impuse noi restricții în ceea ce privește publicarea articolelor de cercetare academică care vizează noul coronavirus. 

CNN scrie că noua directivă dată de Guvernul de la Beijing a fost semnalată prin niște notificări online publicate de două universități chineze. Ulterior, aceste notificări au fost șterse.

Astfel, toate lucrările academice care tratează tema COVID-19 vor fi trecute printr-un filtru adițional al guvernului înainte de a fi publicate.

Asta înseamnă că studiile asupra originilor virusului vor fi verificate și mai amănunțit înainte de a fi publicate.  Abia după aprobarea Partidului Comunist Chinez aceste studii academice vor putea fi publicate.

Astfel de restricții nu existau în februarie, conform unui expert din Hong Kong care a colaborat cu cercetătorii din China pentru a publica o analiză despre COVID-19.

Un expert din Hong Kong, care a colaborat cu cercetători din China pentru a publica o analiză clinică a COVID-19, spune că astfel de restricții nu existau în februarie.

Potrivit sursei citate, „noile verificări și restricții vin ca parte a unui efort mai mare a guvernului chinez de a „controla narațiunea” în ceea ce privește apariția virusului care a ucis deja peste 100.000 de oameni la nivel mondial și a îmbolnăvit aproape 2 milioane”.

Primele studii ale cercetătorilor chinezi despre coronavirus au început să fie publicate încă de la finalul lunii ianuarie.

În urma acestor studii care au apărut în mai multe jurnale medicale internaționale de prestigiu s-a ridicat întrebarea dacă nu cumva guvernul chinez a ascuns anumite informații despre coronavirus.

Toată aceste informații s-au răspândit rapid în spațiul public și au stârnit controverse în spațiul public.

CNN mai scrie că acum autoritățile chineze încearcă să obstrucționeze cercetarea, „fapt despre care cercetătorii spun că ar putea avea un impact negativ serios asupra eforturilor de a opri pandemia”.

sursa foto: alfaomega.tv

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW