Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul aprobă suplimentarea bugetului pentru agricultură cu 578 de milioane de lei

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 18 iulie 2024

Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului de investiții al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) cu 578 de milioane de lei.

Ministrul Agriculturii afirmă că au fost alocate sume importante pentru susţinerea agriculturii, mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează fermierii, din cauza secetei.

Suma aprobată va fi utilizată pentru a continua investițiile în reabilitarea sistemului de irigații, cu o alocare suplimentară de 100 de milioane de lei. Acești bani vor fi folosiți atât pentru lucrările din stații, cât și pentru impermeabilizarea canalelor sau achiziționarea de echipamente.

De asemenea, 300 de milioane de lei vor fi alocați suplimentar pentru extinderea Programului de susținere a investițiilor în sectoarele de creștere a porcilor și păsărilor.

Tot din această sumă, 60 de milioane de lei vor fi folosiți pentru subvenția la motorina utilizată în agricultură în semestrul 2, iar 45 de milioane de lei vor fi destinați pentru plata ajutorului de stat acordat cultivatorilor de usturoi.

„Am prevăzut banii necesari şi pentru dezvoltarea sistemului informatic al APIA, astfel încât plăţile către fermieri să fie făcute la timp. De asemenea, a fost suplimentat şi bugetul creditelor de angajament cu suma de 278 de milioane de lei, astfel încât să avem resurse financiare pentru a susţine toţi potenţialii beneficiari ai măsurilor de sprijin pe care le derulăm. Aşa cum am promis, împreună cu premierul Marcel Ciolacu am elaborat un plan de măsuri şi proiecte pentru susţinerea agriculturii româneşti pentru că, dezvoltând producţia românească putem avea pe piaţă cele mai bune produse şi putem cumpăra româneşte”, a transmis ministrul Agriculturii.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW