Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a transmis că România vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028, dar acestea au loc în 2026

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Guvernul a anunțat marți, 25 ianuarie, după o întrevedere a premierului Nicolae Ciucă cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), că aceștia au prezentat iniţiativa de a înscrie România pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

„În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028”, potrivit unui comunicat al Executivului de astăzi (foto mai jos).

Problema este că în 2028 nu este programată nicio ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, pentru că aceastea se desfășoară din patru în patru ani. Cum viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă începe în 4 februarie 2022, aceasta având loc o dată la 4 ani, următoarea va avea loc în 2026, nu în 2028.

În schimb, în 2028 va avea loc a 34-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, însă în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles.

Ulterior, Guvernul a transmis o erată și a precizat că oficialii COSR au propus ca România să fie înscrisă pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2028.

„Stimați colegi, în comunicatul referitor la întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român a apărut, în mod eronat, informația conform căreia oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

Informația corectă este – oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2028. Ne cerem scuze și retransmitem comunicatul în forma corectă”, a transmis Guvernul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *