Monday, September 16, 2024
Jurnalism corect


Gură de oxigen pentru traficul pe Centura Capitalei: Pasajul Olteniței, inaugurat sâmbătă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , ,

Pasajul Olteniței, cel care presupune reconfigurarea majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, va fi deschis circulației sâmbătă, 27 mai, a anunțat directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

„Constructorul s-a mobilizat bine în șantier deși a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de sud a Capitalei. Pasajul face legătura între București și Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei”, a scris Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

CNAIR a încheiat în 2019 contractul pentru realizarea Pasajului Olteției cu constructorul italian Itinera SpA, valoarea acestuia fiind de 169,5 milioane lei. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Aproape de final și Pasajul Berceni

Cel târziu la finalul lunii iunie, cu întârziere de peste 6 luni, ar urma să fie inaugurat și Pasajul Berceni, unde lucrează o asociere condusă de o firmă din grupul Selina.

„Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbașu). Totuși, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa și de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie”, arată reprezentanții API.

Speranțe legate de A0

Însă cea mai importantă gură de oxigen pentru traficul în zona de sud a Capitalei ar urma să fie dată de noua centură, realizată la profil de autostradă. Pe loturile 1 și 2 din secțiunea de sud constructorul turc Alsim Alarko a avansat cu lucrările, la această oră fiind în cărți inaugurarea celor două porțiuni, în lungime de aproximativ 33 km, până la finele acestui an.

Nu aceleași lucru se poate spune și de lotul 3, unde lucrează grecii de la Aktor. Termenul de finalizare a fost amânat până în aprilie 2024, însă ținând cont de ritmul de lucru, șansele ca acesta să fie respectat sunt extrem de reduse.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW