Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Grupul Wagner este condus de fiul lui Evgheni Prigojin, susține presa rusă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Compania rusă de mercenari Wagner Group, condusă anterior de regretatul său fondator Evgheni Prigojin, care a murit într-un accident de avion în urmă cu trei luni, ar fi reluat recrutarea de luptători. Noua conducere a grupului s-ar afla sub comanda lui Pavel Prigojin, fiul cel mic al lui Evgheni Prigojin, potrivit unor rapoarte din două instituții media rusești, relatează Business Insider.

Două instituții media rusești au confirmat în mod independent că Wagner Group, o companie de mercenari ruși, a reluat recrutarea de luptători. Unul dintre ele a obținut această informație de la un reprezentant Wagner din Perm, în timp ce un alt post a relatat-o pe baza unei surse din cadrul filiale locale a organizației din Novosibirsk.

În timp ce raportul nu l-a menționat pe Pavel Prigojin, conturile de socializare legate de biroul Wagner din Perm pe platforme precum VKontakte și Telegram au subliniat cerințele de recrutare. În postările intitulate „Ne întoarcem”, acestea au specificat că potențialii recruți trebuie să dețină un pașaport rusesc pentru operațiunile de peste hotare, să furnizeze dosarele familiei și ale rudelor apropiate și să prezinte certificate de vaccinare.

În mod special, aceste postări de recrutare au indicat că solicitanții trebuie să prezinte documente care să demonstreze un cazier judiciar curat și fără antecedente de abuz de droguri, spre deosebire de cazurile anterioare în care Wagner a înrolat deținuți ruși pentru a-și întări forțele din Ucraina.

Eforturile de recrutare ale Grupului Wagner, așa cum au fost anunțate pe conturile de socializare, au fost întrerupte brusc miercuri seară, deși motivele acestei suspendări nu au fost precizate.

Soarta grupului a fost incertă de la scurta sa revoltă împotriva Kremlinului din luna iunie, mai menționează sursa. Evgheni Prigojin, care a condus revolta și a fost ulterior exilat, a murit în mod tragic într-un accident de avion la 23 august. Fiul său în vârstă de 25 de ani, Pavel Prigojin, este acum pe cale să moștenească o parte semnificativă din averea tatălui său și a fost subiectul unor zvonuri printre bloggerii militari ruși ca fiind potențialul succesor la conducerea Grupului Wagner. Un canal Telegram asociat cu Grupul Wagner, numit „Prigozhin 2023”, l-a promovat, de asemenea, pe Pavel Prigojin ca viitor lider al organizației.

FOTO: Twitter

Comentarii