Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Groapă de gunoi ilegală, descoperită de Garda de Mediu în Sinaia. Primarul îl acuză pe Octavian Berceanu: A încercat să regizeze intervenția prin care atacă orașul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Vlad Oprea, primarul PNL din Sinaia, îl acuză pe comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu că ar fi înscenat o intervenție pentru a ataca orașul, după ce Octavian Berceanu a anunțat că a descoperit o groapă de gunoi ilegală, în Parcul Național Bucegi, ce ar funcționa cu acordul primăriei.

Vlad Oprea s-a filmat pe o potecă din Parcul Național Bucegi, încercând să demonstreze că acuzațiile comisarului-șef al Gărzii de Mediu ar fi false.

Vreau să înţeleg de ce nu şi-a folosit prerogativele pe care le are ca şi comisar al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a stopa acţiunea ilegală pe care a constatat-o şi doar a încercat să regizeze, mai întâi pe Facebook, iar după aceea la o televiziune, intervenţia prin care efectiv el atacă oraşul Sinaia. Eu cred că atunci când cineva încalcă legea trebuie luate măsuri imediate şi drastice”, a declarat Vlad Oprea, primarul din Sinaia, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook.

Oprea insinuează că acuzațiile venite din partea lui Octavian Berceanu ar avea legătură cu anumite declarații făcute de primarul din Sinaia la adresa unor lideri USR.

Nu vreau să cred că acţiunea de ieri pe care a făcut-o domnul comisar şef al Gărzii Naţionale de Mediu are vreo legătură cu declaraţia pe care eu am făcut-o sâmbătă legată de faptul că un lider USR spunea că PNL-ul merge foarte încet şi are o viteză foarte redusă în guvernare, iar eu am spus că cred că, într-adevăr, USR-ul are o viteză foarte mare, dar, din păcate, pe reţelele de socializare, nu în administraţie şi îmi doresc să văd mai mulţi colegi de la USR, primari de la USR că fac mai mult pentru comunităţile pe care le conduc”, a adăugat primarul.

Contactat de Main News, Octavian Berceanu a refuzat să comenteze acuzațiile venite din partea primarului Vlad Oprea.

Context

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat miercuri seară că a descoperit o groapă de gunoi ilegală în Sinaia, în Parcul Natural Bucegi, și arată că ar funcționa cu acordul primăriei din localitate.

„Vorbim de o carieră care se găsește abandonată, care este în Parcul Natural Bucegi și care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deșeurilor. Mai nou, o parte din deșeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundații în dezvoltări imobiliare, ceea ce e și mai crunt. Am filmat niște oameni care duceau deșeuri cu nonșalanță, deșeuri din construcții de infrastructură, construcții care erau puse în practică în baza unui contract întocmit cu primăria și la dispoziția primăriei”, a declarat Octavian Berceanu, miercuri seară, la Digi 24.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu susține că groapa ilegală de gunoi ar funcționa cu acordul primarului PNL din localitate, Vlad Oprea, precizând că informațiile le-ar fi primit de la cetățeni, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Octavian Berceanu / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *