Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Grecia și-a deschis oficial granițele pentru turiști. Reguli noi pentru cei care pleacă în concediu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul de la Atena a stabilit regulile și procedurile pentru cei care vor să-și petreacă concediul în Grecia, țara care de astăzi primește turiști. 

Conform autorităților elene cei care vor fi testați la vamă pentru coronavirus nu vor mai fi obligați să stea în carantină până la aflarea rezultatului, ci își pot continua călătoria. Doar în 

Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică.(….)Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea in care testul este pozitiv”, se arată în comunicatul comun al ministerului și al Organizaţiei Naţională de Turism a Greciei.

Toți străinii vor trebui să completeze un formular cu 48 de ore înainte să intre în Grecia. Documentul va conține datele personale ale turiștilor, modalitatea de transport folosită, durata sejurului, date despre locația în care vor fi cazați, țara de origine, dar și țările vizitate în ultimele 15 zile.

Formularul pe care trebuie să-l completeze turiștii care pleacă în Grecia se poate găsi pe site-ul travel.gov.gr.

Chestionarul trebuie completat cu 48 de ore înainte de sosirea în Grecia. Odată completat formularul, turiștii vor primi un cod de bare QR în baza căruia se va putea intra în țară. Prin acest cod de bare autoritățile elene au acces la datele completate de turiști în formular.

Codul de bare poate fi prezentat și în formal electronic, pe telefon, sau într-o variantă imprimată pe hârtie.

În baza fiecărui cod de bare autoritățile elene vor evalua riscul posibilității ca un turist să fie infectat cu coronavirus. În acest fel, la intrarea în Grecia străinii vor fi direcţionați spre ieşire sau spre spaţiul de testare.

sursa foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/grecia-si-a-deschis-oficial-granitele-pentru-turisti-reguli-noi-pentru-cei-care-pleaca-in-concediu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com