Saturday, June 29, 2024
Jurnalism corect


Gorghiu: Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în SUA. Se suplimentează posturile de procurori DIICOT

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, 9 octombrie, printr-un comunicat de presă, că problema consumului și traficului ilegal de droguri în România devine la fel de gravă precum în Statele Unite, făcând referire la un recent raport al Departamentului american pentru Securitate Internă.

Conform acestui raport, în anul 2024, traficul și consumul ilicit de droguri vor reprezenta principale amenințări la adresa securității naționale în SUA. În contextul acestor preocupări, Ministra a anunțat că în ședința de joi a Executivului va fi discutat un memorandum pentru suplimentarea cu 25 de posturi de procurori la DIICOT, cu scopul de a intensifica eforturile de combatere a acestui fenomen.

Gorghiu a subliniat că drogurile constituie o dublă amenințare, având un impact negativ atât asupra sănătății publice, cât și asupra securității naționale.

„În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30.000 de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanţa activă «alprazolam», un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20.000 omprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori”, a afirmat, luni, Alina Gorghiu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW