Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


Liderul suprem iranian a numit un nou comandant al Forței Al-Qods, după uciderea generalului Soleimani/ Ali Khamenei a promis răzbunare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a numit un nou șef al Forței Al-Qods, după uciderea comandatului acesteia, generalul Qassem Soleimani, vineri, pe un aeroport din Bagdad, la ordinul președintelui american Donald Trump.

Esmail Qaani este nou comandant al Forței Al-Qods, potrivit Reuters.

„După martiriul gloriosului general Qassem Soleimani, îl numesc pe generalul de brigadă Esmail Qaani drept comandant al Forţei Al-Qods” din cadrul Gardienilor Revoluţiei, a anunţat ayatollahul Khamenei într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Până în prezent, Qaani a fost ședul-adjunct al Forței Al-Qods. El se ocupa cu operațiunile externe ale Iranului.

„Ordinele pentru Forţa Al-Qods rămân exact aceleaşi ca şi sub conducerea martirului Soleimani”, a mai spus ghidul suprem iranian.

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a promis vineri că va „răzbuna” moartea generalui iranian Qassem Soleimani.

Context

Generalul Qassem Soleimani, șeful unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost ucis într-un atac aerian, lansat de trupele americane asupra convoiului în care Soleimani se afla pe aeroportul Bagdad, potrivit aljazeera.com.

Atacul a fost efectuat la ordinul președintelui Donald Trump.

„Acest atac avea drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”, a transmis Pentagonul într-un comunicat.

În atac a fost ucis și comandantul miliției irakiene Hashd al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandis. Aceștia au fost omorâți pe aeroportul din Bagdad, într-un atac cu rachete, la scurt timp după ce au fost acuzați de SUA că au orchestrat manifestațiile din fața Ambasadei SUA din Irak din această săptămână.

„Inamicul american și cel israelian sunt responsabili pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis și Qasem Soleimani”, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, care coordonează milițiile susținute de Iran.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *