Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă, cunoscut drept „criminalul din Caracal” , așteaptă sentința definitivă. Ce a cerut familia uneia dintre victime

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 29 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Gheorghe Dincă, cel care este acuzat de răpirea, respectiv uciderea adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, va afla marți, 30 mai, dacă va rămâne cu pedeapsa de 30 de ani de închisoare sau dacă va fi achitat, așa cum a cerut avocatul familiei Măceșanu.

Potrivit portalului instanțelor, Curtea de Apel Craiova a stabilit termenul final pentru pronunțarea acestei decizii, după ce familia Alexandrei, prim avocat, a cerut ca Gheorghe Dincă să fie achitat întrucât nu există probe că Dincă ar fi ucis- o pe Alexandra.

„Stabileşte termen la data de 30.05.2023 pentru deliberare, redactarea şi pronunţarea hotărârii”, informează Curtea de Apel Craiova.

Potrivit avocatului Aurel Moldovan, cel care reprezintă familia Măceșanu, rapoartele de expertiză medico-legală nu ar demonstra că ADN-ul Alexandrei Măceșanu ar fi fost găsit în curtea lui Gheorghe Dincă.

„Am făcut apel împotriva sentinței prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani având în vedere faptul că infracțiunea de omor calificat nu subzistă din punct de vedere legal. Când spun acest lucru mă refer la faptul că din cele trei rapoarte de expertiză niciunul nu a putut demonstra, în condițiile în care a fost găsit ADN-ul, din ce dinte a fost găsit ADN-ul. Avem 32 de dinți în gură. Nu s-a precizat ce dinte a avut pulpă dentară pentru a putea să se extragă acel ADN“, a precizat Aurel Moldovan, citat de stirilebzi.ro.

Cazul Caracal a cutremurat România

Gheorghe Dincă a ajuns să fie numit generic „monstrul din Caracal”, după ce a fost acuzat de două crime care au înfiorat România.

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie 20219, cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie 2019, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă, nu a fost localizată corespunzător de operatorii 112.

Declarații controversate

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce „le-a luat la ocazie” cu scopul de a întreține relații sexuale cu ele. Ulterior, a negat faptele, apoi, a venit cu alte declarații, prin care detaliază modul în care le-a violat pe cele două fete alături de un vecin. A susținut că le-ar fi ars cadavrele.

Din când în când își schimbă declarațiile și susține că le-a dat sub presiunea Poliției. Familiile celor două adolescente au precizat, de mai multe ori, în timpul anchetei penale, că nu sunt probe concrete care să arate că Dincă le-a ucis. S-a speculat, însă, că cele două fete ar fi fost traficate, pentru a practica prostituția.

CITEȘTE ȘI:   Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

 

Comentarii