Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


General român, noul şef de stat major al operaţiei EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia şi Herţegovina

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 mai 2023 Etichete: , ,

Generalul de brigadă Ovidiu Lungu a preluat funcția de șef de stat major al operației EUFOR ALTHEA în Bosnia și Herțegovina, joi, 18 mai, înlocuindu-l pe generalul de brigadă Zoltán Somogyi din Ungaria. Ceremonia de predare-primire a avut loc la baza militară Camp Butmir din Sarajevo, cu participarea ambasadorilor României și Ungariei în Bosnia și Herțegovina și a comandantului EUFOR, generalul-maior Helmut Habermayer.

„Noul şef de stat major l-a asigurat pe comandantul misiunii Uniunii Europene din Bosnia şi Herţegovina de angajamentul  pentru îndeplinirea obiectivelor-cheie ale operaţiei ALTHEA”, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN) într-un comunicat de presă.

Generalul de brigadă Ovidiu Lungu a ocupat anterior funcția de comandant al Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” și a avut experiență în cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și în patru misiuni internaționale în Irak și Afganistan.

Operația EUFOR ALTHEA a fost lansată în 2004 în Bosnia și Herțegovina și are ca obiective sprijinul strategiei UE pentru țară, asigurarea unui mediu sigur și stabil, precum și instruirea forțelor armate locale. Participă peste 1.100 de militari din 22 de țări, inclusiv România, cu un contingent de peste 200 de militari

CITEȘTE ȘI: România vrea să trimită militari în Marea Britanie pentru a sprijini pregătirea soldaților ucraineni

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW