Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Gabirela Firea îi cere demisia ministrului Mediului: Îi terorizează pe bucureșteni! / Primarul Capitalei îl acuză pe Costel Alexe că-l protejează pe ministrul Economiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut, sâmbătă, demisia ministrului Mediului Costel Alexe, „pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi” și pentru că „îi terorizează pe bucureșteni”. 

Gabriela Firea susține că ministrul Costel Alexe este în campanie electorală pentru consiliul județean Iași.

„Eu îi cer demisia domnului Alexe pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi. El este în campanie electorală pentru CJ Iași și este extrem de supărat pe colegii săi că nu l-au lăsat să candideze la Primăria Iași și au preferat să-l susțină pe actualul primar, domnul Chirica.

Ca să-și facă campanie electorală la Iași, domnul ministru îi terorizează pe bucureșteni! (…) Domnul ministru avea raportul pentru poluarea de duminică spre luni. A trecut la secret acele documente pentru a nu fi văzute de jurnaliști, de toți bucureștenii. Pe cine protejează domnul Alexe? Vă spun eu pe cine protejează și îmi asum ceea ce spun! Domnul Alexe îl protejează pe colegul său de partid Virgil Popescu, pentru că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăvești! Vreau să vă spun că toate CET-urile din București sunt extrem de poluante. Ei folosesc păcură în perioada în care sunt -10 grade, dar au vrut să scape de ea. Inițial au încercat să acopere această mizerie pe care au făcut-o și au zis că n-au ars păcura. Ulterior, ministrul Virgil Popescu, pentru că noi aveam documentele, a fost nevoit să recunoască că poluarea vine de la CET Grozăvești și CET Progresul”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, sâmbătă, că inspectorii Gărzii de Mediu au sancționat Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că nu au implementat măsurile din Planul Integrat de Calitate a Aerului pe care s-au asumat să le respecte.

Acuzații la adresa ministrului Economiei

Gabriela Firea susține că sursa poluării de duminica trecută din București este focul de păcură provocat de CET Grozăvești, aflat în subordinea Elcen, administrat de Ministerului Economiei.

„Ministrul mediului tine secreta de miercuri informația privind poluatorul industrial care ne-a intoxicat duminica trecuta spre luni, ca sa-si protejeze un coleg de partid, pe ministrul economiei. Poluatorul este CET Grozăvești, în subordinea Elcen – Ministerul Economiei, care a ars o cantitate mare de pacura, intr-un timp foarte scurt. Un CET vechi, nu a fost modernizat, filtrele sunt depășite. (…)Elcen, în subordinea guvernului, cumpără vara păcură pentru iarna, ca solutie de avarie, în caz ca ramane fara gaze sau intre doua transporturi, in special in iernile foarte grele. (…)Cei doi miniștri, al mediului și al economiei, ar trebui sa fie retrași urgent din echipa guvernamentala”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *