Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


FSB susține că a găsit bombe artizanale ascunse în icoane, care ar fi trecut prin România cu destinația Rusia

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 aprilie 2024

Serviciile ruse de securitate (FSB) au anunțat marţi, 2 aprilie, că au reţinut un grup de contrabandişti care transporta explozivi ascunşi în icoane ortodoxe Ucraina în Rusia, care au traversat şapte state membre UE şi NATO, după ce ar fi fost încărcaţi în România, relatează Tass.

„În timpul inspectării unui vehicul, la punctul internaţional de control rutier de la Ublianka (la frontiera cu Letonia), ofiţeri FSB au descoperit explozibili de fabricaţie străină ascunşi în interiorul unui lor de icoane ortodoxe şi ustensile liturgice, care au fost introduse ilegal din Ucraina în Rusia”, a transmis FSB într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, 27 de dispozitive explozive improvizate (IED) au fost ascunse în icoane, 70 de kilograme de de exploziv plastic de mare putere fabricat industrial, 91 de detonatoare electrice şi componente ale unui lansator manual de grenade antitanc de tip RPG-7 au fost confiscate într-o încărcătură mare care a plecat din Ucraina şi a traversat şase state membre ale Uniunii Europene şi NATO – România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania şi Letonia – către Rusia.

Şoferul vehiculului inspectat a declarat că adresa livrării finale se află în Moscova.

„Atunci când am ajuns în (…) România, să încarc, m-am uitat la marfă, în depozit. Erau ustensile liturgice şi icoane. Apoi am plecat către Rusia, la Moscova, unde urma să fie descărcată încărcătura”, declară şoferul într-o înregistrare video publicată de FSB.

Sursa foto: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW