Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate rămân în spatele gratiilor până la sfârșitul lunii martie. Cele două complice, plasate din nou în arest preventiv

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 februarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Curtea de Apel București (CAB) a decis în seara zilei de luni, 27 februarie, să respingă contestația formulată de Andrew Tate împotriva deciziei Tribunalului București de arestare preventivă. 

Tribunalul București a decis săptămâna trecută că frații Andrew și Tristan Tate, anchetați pentru trafic de persoane și viol, rămân în arest pentru încă 30 de zile. În schimb, instanța a decis atunci ca cele două femei arestate odată cu milionarii britanici, Georgiana Naghel și Luana Radu, să fie plasate în arest la domiciliu.

Însă CAB a desființat luni decizia Tribunalului București care stabilise să le lase în arest la domiciliu pe complicele fraților Tate, Georgiana Naghel şi Luana Radu. Astfel, cele două vor rămâne în Arestul Central al Poliției Capitalei până pe 29 martie, la fel ca Tristan și Andrew Tate.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Acuzațiile DIICOT

Frații Tate au fost acuzați că, de la începutul anului 2021, au exploatat prin metoda „lover boy” („inducerea în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire”) cel puțin 6 victime de sex feminin.

Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit comunicatului DIICOT.

În ceea ce privește infracțiunea de viol, procurorii au precizat că în luna martie 2022, una din victime, cetățean american, „a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale”.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII DIN DOSARUL FRAȚILOR TATE AICI.

Cine sunt cele două complice

Luana Radu a fost subofițer în cadrul unei secții din Capitală, dar a renunțat la postul ei în urmă cu opt ani pentru a urma o carieră în videochat, potrivit Daily Mail.

Cea de-a două femeie arestată odată cu frații Tate este Georgiana Naghel, care are 28 de ani și este iubita lui Andrew Tate de un an. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW