Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Franța își va consolida prezența militară în România / Klaus Iohannis: Un gest importat pentru Flancul Estic NATO

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Franța își va consolida prezența militară în Europa de Est, inclusiv în România, pe măsură ce agresiunea rusă asupra Ucrainei se intensifică, a anunțat marți, 11 octombrie, ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, relatează Reuters.

În timpul unei audieri în Senatul francez, Lecornu a precizat că Emmanuel Macron a decis să trimită o companie de vehicule blindate și un escadron de tancuri Leclerc în România, unde se află deja un Grup de Luptă al NATO, condus de Franța.

Totodată, Franța va trimite trupe de infanterie în Estonia și avioane de luptă Rafale în Lituania.

Companiile de transportatoare blindate și tancuri Leclerc ale Armatei Franței vor sosi în România de la sfârșitul lunii octombrie, a informat Ministerul Apărării.

Salut decizia președintelui Emmanuel Macron de a consolida prezența militară franceză în România, prin trimiterea unei companii de vehicule blindate și a unui escadron de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarității Aliate”, a fost mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis că Guvernul „apreciază angajamentul președintelui Emmanuel Macron față de Parteneriatul Strategic”.

Peste 5.500 de militari aliați din SUA, Franța, Belgia, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, Olanda sau Canada sunt dislocați în prezent în România, arăta ministrul Apărării, Vasile Dîncu, într-un interviu acordat în luna septembrie pentru Main News. Detalii aici.

Grupul de luptă NATO dislocat la Cincu și condus de Franța are un rol major în consolidarea posturii aliate de apărare și descurajare pe flancul estic și reprezintă o contribuție importantă a Aliaților la asigurarea uni nivel superior de securitate şi stabilitate la Marea Neagră”, a spus ministrul Apărării.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW