Saturday, May 30, 2020
Jurnalism corect


FOTO Doi bărbați au fost reținuți după ce au adus țigări de contrabandă din Serbia cu un camion/ Aceștia erau ajutați de vameși români și sârbi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Doi bărbați din Drobeta Turnu Severin au fost reținuți, vineri, fiind acuzați de procurorii DIICOT că aduceau din Serbia, cu un camion, țigări de contrabandă, aceștia fiind ajutați de vameșii români și sârbi pentru a trece granița în siguranță.

Potrivit DIICOT, procurorii au reținut, vineri, doi bărbați, pentru sărvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și infracțiunea de contrabandă.

Magistrații susțin că, în perioada martie 2020 – mai 2020, inculpaţii D.M. şi C.N., împreună cu un alt cetăţean sârb, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă.

Cetățeanu sârb procura țigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei, iar pentru introducerea acestora în România, era folosit un autovehicul tip „camion” condus de către inculpatul CN.

La grupul infracţional organizat au aderat şi lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât şi din România, care trebuiau să asigure trecerea în condiții de siguranță a camionului încarcat cu țigări de contrabandă.

După introducerea ţigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliţiei şi autovehiculul încărcat cu ţigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale, dirijând totodată şoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea oraşului Drobeta Turnu Severin, de unde ţigările erau vândute către alţi membrii grupării infracţionale ce se ocupau cu comercializarea lor „en detail”.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, au efectuat, joi, opt percheziţii, în urma cărora au fost ridicate 110.697 pachete de ţigări, provenind din contrabandă şi două pachete din plastic conţinând sumele de 190.835 euro şi 10 000 lei, ce urmau a fi date de către inculpatul D.M., în schimbul ţigărilor.

În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW