Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fostul prefect al județului Caraș-Severin: Nu contest ce au spus procurorii. Sunt dispus să mă apăr fără probleme, de aceea există justiția în România

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul prefect al județului Caraș-Severin, Matei Lupu, acuzat de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, a declarat că nu a favorizat pe nimeni, așa cum se arată în referatul procurorilor, obținut de mainnews.ro, însă este dispus să se apere „fără probleme”.

De asemenea, Lupu susține că nu are nicio legătură situația sa cu acuzațiile din ancheta obținerii ilegale a permiselor de portarmă, el fiind chemat la declarații „întâmplător” în ziua în care s-au făcut descinderi la IPJ Caraș-Severin.

„Am văzut că foarte multă lume asociază cazul meu cu descinderile la IPJ Caraș-Severin. Nu au nicio legătură. Pe mine m-au declarat la declarații întâmplător, exact în aceeași zi când seara au avut loc descinderi, dar aceste două cazuri nu au nicio legătură”, a declarat pentru mainnews.ro, Matei Lupu.

Prefectul județului Caraș-Severin, care a demisionat între timp, susține că nu le-a spus niciodată polițiștilor să facă ceva, ci doar să primească în audiență o persoană.

„Învinuirea mea este de abuz în serviciu pentru că am sunat să primească în audiență pe cineva. Dar nu am spus niciodată „domnule fă asta, sau fă asta”, ci „te rog frumos să primești în audiență”, sau la celălalt caz „te rog să verifici situația din teren”. Dacă ăsta este abuz în serviciu, sunt dispus să mă apăr fără probleme. Nu contest ceea ce spun dânșii, ei au o părere, alții au altă părere. Nu contest părerea nimănui. Este firesc, de aceea există justiție, de aceea există instanță”, a mai declarat Matei Lupu.

Ce spun procurorii

Prefectul județului Caraș-Severin ar fi sunat polițiștii pentru a le cere să-i favorizeze doi apropiați, unul dintre ei fiind suspect de tăiere de material lemnos. Informația apare în referatul întocmit de procurorii DIICOT, obținut de mainnews.ro. În același document, anchetatorii arată cum ar fi ajuns la cursanții firmei implicate în dosar subiectele de la examen. Un fost cursant și-ar fi împușcat mortal, din greșeală, fratele. 

Procurorii antimafia cercetează felul în care, din 2017, gruparea ar fi ajutat persoane care voiau să obțină permis de portarmă sau care ar fi încălcat regimul armelor și munițiilor. În dosar a fost încătușat de anchetatori, printre alții, și șeful Serviciului Arme și Muniții din Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin. De altfel, DIICOT a descins chiar în sediul IPJ.

Pentru cine ar fi intervenit prefectul de Caraș

Prefectul județului Caraș-Severin a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT chiar în timpul mandatului. Matei Lupu, care a și demisionat între timp, este acuzat de abuz și instigare la abuz în serviciu.

În documentul obținut de mainnews.ro, procurorii susțin că, în august 2019, fostul șef al Prefecturii ar fi intervenit pentru a favoriza două persoane. El ar fi apelat în două rânduri ofițeri de poliție din IPJ Caraș-Severin, cărora le-ar fi cerut să intervină pentru cei doi apropiați.

 Vezi continuarea AICI

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *