Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, demis în urma incendiului, vrea să revină în funcție 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța Stela Halichidis, demisă în urma incendiului care a avut loc la această unitate sanitară, a contestat decizia la Tribunalul Constanța.

Tragedia din spital

Un incendiu a izbucnit pe 1 octombrie în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța din cauza unor probleme apărute la instalația electrică. Șapte persoane și-au pierdut viața.

Nereguli grave

Mai multe nereguli legate de Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța apar în raportul întocmit după tragedia de la Secția ATI a Spitalului din Neamț.

Atunci, toate secțiile ATI din țară au fost verificate. Concluziile au ajuns la Ministerul Sănătății încă din decembrie 2020.

Astfel, în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, ars vineri, apar următoarele probleme:

  • Nu functionează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor:
  • Instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor:
  • Instalatiilc electrice nu sunt verificate periodic cu personal atestat.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT Nereguli grave la spitalul care a luat foc în Constanța: Instalații improvizate sau defecte

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/fostul-manager-al-spitalului-de-boli-infectioase-din-constanta-demis-in-urma-incendiului-vrea-sa-revina-in-functie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *