Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Fostul adjunct al SIE a demisionat din Pro România: Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică/ Silviu Predoiu nu renunță la cariera politică: Nimic nu se câștigă așteptând

By Matthew Garvey , in Analize & Investigatii Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2021 Etichete: , ,

Silviu Predoiu, fostul adjunct al Serviciului de Informații Externe (SIE), și-a anunțat demisia din partidul condus de Victor Ponta, Pro România, la 15 luni de când a intrat în politică. Acesta lasă de înțeles că nu va renunța la cariera politică.

În fapt, cred că motivele pentru care plec din acest partid sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulți dintre cunoscuții mei să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. Dar chiar și asa, după toate lecțiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei.

Pentru că politica este despre noi, politica sau mai ales felul în care se face aceasta ne influențează profund viața iar criza prin care trecem ne arată mai mult ca niciodată cât de importantă este coerența politicilor publice și, în primul rând, calitatea oamenilor care le promovează.

Iar dacă vrem cu adevărat să schimbăm in bine viața noastră și a celor din jurul nostru, trebuie să ne implicăm. Probabil că nu vom alege locul potrivit din prima încercare, la fel de probabil nu vom găsi forma cea mai potrivită de acțiune de la început, dar nimic nu se câștigă asteptând iar teama de eșec este mai periculoasă și, implicit, mai dăunătoare decât eșecul in sine”, a spus fostul membru al Pro România.

Predoiu a afirmat că în ultimele 15 luni a văzut „cum nu ar trebui să se facă politică și cum nu ar trebui să arate un partid” , menționând că nu va renunța la cariera politică.

Cineva spunea că ești învins nu atunci când cazi ci doar atunci când refuzi sa te ridici. Eu mă ridic și m-aș bucura dacă între Dvs vor fi cât mai mulți care vor face același lucru”, este concluzia fostului adjunct al SIE.

Fostul șef al SIE s-a înscris în Pro România în urmă cu mai bine de un an și a fost candidat al formațiunii pentru alegerile parlamentare. Partidul condus de Victor Ponta nu a întrunit procentul necesar pentru a intra în Parlament.

Cine e Silviu Predoiu

Silviu Predoiu și-a început cariera în intelligence în anul 1990, iar primii trei ani a lucrat ca ofițer operativ de contraspionaj extern. Între timp, urmează un curs de jurnalism, iar în perioada 1993-1997 este detașat secretar III la Ambasada României din Lagos, unde se ocupa de relațiile consulare și cu presa.

Revine în România în 1997,  iar în intervalul 2000-2004 ocupă mai multe funcții de conducere în cadrul instituției.  În 2005 este numit adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe, ocupând în mai multe rânduri, ca interimar, postul de șef al SIE. A fost încadrat în SIE cu gradul de locotenent-major, înaintând până la cel de general cu patru stele.

Silviu Predoiu s-a pensionat în august 2018.

Atunci când am decis sa mă înrolez într-o formațiune politică am considerat corect, având în vedere statutul meu…

Publicată de Silviu Predoiu pe Marţi, 6 aprilie 2021

Sursă foto:  Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com