Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că reacția autorităților a fost „eficientă și rapidă”, după ce Pavilionul 5 din cadrul Institutului „Matei Balș” din Capitală a fost cuprins, vineri dimineață, de flăcări, tragedie în urma căreia 4 persoane au murit, iar alte două sunt în stare gravă. 

În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Premierul susține că Planul Roșu a fost activat „din primul moment”, iar autoritățile au luat toate măsurile pentru a evita o tragedie de proporții.

Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid. În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, este reacția prim-ministrului.

CITEȘTE ȘI: Tragedii în spitalele din România: 7 incendii în ultimele 3 luni. 19 pacienți și-au pierdut viața

Context

Un incendiu cuprins un pavilion din cadrul Institutului „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit, iar restul pacienților pavilionului afectat au fost mutați în alte secții și la alte spitale.

Incendiul a pornit la parterul unui corp de clădire ce aparține de Institutul „Matei Balș” din București, iar în spital se aflau aproximativ 100 de persoane.

42 de pacienți au fost transportați către alte spitale din Capitală, în timp ce 60 de persoane au fost transferate în alte pavilioane ale Institutului „Matei Balș”.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Incendiu la Spitalul „Matei Balș”. Patru persoane au murit. Cel puțin o sută de pacienți au fost evacuați

În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime.

În primul rând transmit sincere…

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 29 ianuarie 2021

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *