Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Florin Cîțu insistă cu obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, în pofida ritmului slab al campaniei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 mai 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, luni dimineață, că speră în continuare în atingerea obiectivului pe care l-a trasat de vaccinare a 5 milioane de persoane cu cel puțin o doză, până la data de 1 iunie. 

„Continuăm în acelaşi ritm. Avem resursele din partea Guvernului, le punem la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care am pus-o la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. În continuare eu cred în această ţintă”, a declarat Florin Cîțu.

Șanse minime pentru atingerea obiectivului

În pofida declarațiilor triumfaliste ale premierului și ale altor politicieni, campania națională nu evoluează în ritmul dorit. Până pe 9 mai, au fost vaccinate cu cel puțin o doză un număr de 3.629.484 de persoane, țara noastră fiind pe locul 25 în Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută media zilnică a persoanelor vaccinate cu prima doză a fost de 39.202, pe fondul organizării unui maraton de vaccinare în București. În acest ritm, până la finalul lunii mai vom ajunge la 4.491.928 de persoane inoculate cu cel puțin o doză, cu mult sub obiectivul premierului.

Într-un scenariul mai optimist, în care ritmul de vaccinare ar putea crește la 50.000 de persoane inoculate zilnic cu prima doză, așa cum s-a întâmplat în zilele de sâmbătă și duminică, vom ajunge 4.729.484 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

Pentru ca obiectivul premierului Cîțu să fie atins până la data de 1 iunie este nevoie ca în medie să fie vaccinate 63.000 de persoane cu prima doză, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de media înregistrată săptămâna precedentă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com