Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Filiași: Dosar penal după ce șefii spitalului nu ar fi luat măsuri de protecție și un pacient ar fi răspândit noul virus

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi au deschis un dosar penal pentru că persoane cu funcție de conducere din Spitalul Filișanilor nu ar fi luat toate măsurile de protecție împotriva COVID-19. În prezent, 23 de cadre medicale sunt în izolare la domiciliu după ce un pacient a fost confirmat pozitiv.

În dosar se fac cercetări pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

La data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19”, potrivit parchetului.

Astfel,  23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/filiasi-dosar-penal-dupa-ce-sefii-spitalului-nu-ar-fi-luat-masuri-de-protectie-si-un-pacient-ar-fi-raspandit-noul-virus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *