Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Fiecare țară UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei. Câte doze a cerut România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 mai 2022

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 27 mai, că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei. Totodată, social-democratul a precizat că, inițial, țara noastră a solicitat 1.000 de doze din acest vaccin, conform Agerpres.

„Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a declarat Rafila.

Ministrul a participat la o conferinţă de presă care a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în cadrul căreia a fost întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.

Rafila a mai explicat că discuția a fost una informală, iar cantitatea de vaccin este redusă, întrucât variola este o boală care a fost eradicată la nivel global.

„A fost doar o discuţie informală (despre achiziţionarea de vaccin – n.r.), dumneavoastră vreţi nişte răspunsuri pe care nu le are nimeni, nici la Comisia Europeană. Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a mai adăugat ministrul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com