Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă, principala sursă de petrol a Chinei în luna mai

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Exporturile de petrol ale Federației Ruse în China au crescut cu 55% în luna mai 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda sancțiunilor aplicate de Occident în contextul invaziei din Ucraina. Țara condusă de Vladimir Putin i-a luat locul Arabiei Saudite și a fost luna trecută principala sursă de petrol a Chinei, relatează Reuters.

Exporturile de petrol din Federația Rusă către China, livrat prin conducta de la Oceanul Pacific și transporturi maritime, au ajuns la 8.42 de milioane de tone, potrivit autorităților chineze.

În comparație, exporturile de petrol din Arabia Saudită, țara aflată pe locul secund, s-au situat la 7.82 de milioane de tone.

Federația Rusă revine pe primul loc în ceea ce privește exporturile către China, cel mai mare importator de petrol din lume, după o pauză de 19 luni, în ciuda sancțiunilor aplicate de Occident în contextul invaziei din Ucraina.

În plus, importurile Chinei de gaz natural lichefiat (LNG – eng.) din Federația Rusă au crescut cu 56% față de luna mai a anului 2021. În primele 5 luni ale anului, exporturile de LNG din Federația Rusă către China au crescut cu 22%, la 1.84 de milioane de tone.

CITEȘTE ȘI: Discuție telefonică între Xi Jinping și Vladimir Putin. Ce i-a transmis președintele Chinei omologului de la Kremlin

Sursă foto: President of Russia / Twitter

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *