Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă cere relaxarea sancțiunilor impuse asupra exporturilor de cereale și îngrășăminte

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 august 2022

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a avertizat marți, 2 august, că acordul pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene ar putea da greș, dacă Occidentul nu va aplica componenta prin care reduce sancțiunile aplicate exporturilor de cereale și îngrășăminte ruse, relatează Agerpres.

Doresc să subliniez că acordurile convenite la Istanbul sunt un pachet. Prin urmare, avertizăm împotriva oricărei încercări de a complica sau de a nu respecta a doua parte a pachetului”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Acordul semnat în urmă cu 2 săptămâni la Istanbul, între Ucraina, Federația Rusă, ONU și Turcia, prevede că anumite sancțiuni aplicate de Occident în contextul invaziei ruse în țara vecină vor fi relaxate, pentru a permite și reluarea exporturilor ruse de îngrășăminte și cereale.

Pentru o soluţionare completă a problemei alimentare este necesar ca statele occidentale să garanteze condiţiile de acces pentru îngrăşămintele şi alimentele ruse pe piaţa internaţională, adică să fie ridicate obstacolele financiare şi logistice create de sancţiunile lor”, a subliniat oficialul rus.

Prima navă care transportă grâu ucrainean a plecat, luni, din Odessa, și este așteptată să ajungă în noaptea dinspre 2 spre 3 august la Istanbul, de unde va continua călătoria spre Liban.

CITEȘTE ȘI: Primul transport maritim de cereale din Ucraina întâmpină probleme. Nava nu a ajuns încă la Istanbul UPDATE

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *