Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă, „alarmată” de situația din Transnistria. Zakharova: Sunt acte de terorism

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Federația Rusă se declară „alarmată” de situația din Transnistria și a catalogat ultimele incidente din regiunea controlată de separatiștii pro-ruși drept „terorism” și o modalitate de a o atrage în conflictul militar din Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, citată de Interfax.

Suntem alarmați de escaladarea tensiunilor din Transnistria, unde în ultimele zile am văzut multe incidente cu bombardamente, explozii ale unor facilități oficiale și de infrastructură. Aceste acțiuni sunt acte de terorism, lansate cu scopul de a destabiliza situația din regiune”, a declarat, joi, Maria Zakharova.

Federația Rusă condamnă „cu fermitate” aceste „încercări de a atrage Transnistria în ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a mai spus Zakharova.

Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse le-a cerut Chișinăului și Tiraspolului să „caute soluțiile optime pentru problemele de pe agendă”.

Context

În ultimele zile, mai multe incidente au avut loc în regiunea controlată de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova, Transnistria.

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol.

Miercuri, presa de la Tiraspol a transmis că au fost auzite focuri de armă la un depozit de muniție din Cobasna.

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW) a transmis că Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria și că ar încerca, astfel, să destabilizeze Republica Moldova, punând presiune pe România și NATO.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *