Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă a crescut limita de vârstă pentru intrarea în Armată

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 mai 2022

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a promulgat o Lege ce crește limita de vârstă pentru intrarea în armată, cu scopul de le permite cetățenilor ruși de peste 40 de ani să se înroleze, a transmis sâmbătă, 28 mai, agenția rusă de presă TASS

Până să fie promulgată Legea menționată, cetățenii ruși între 18 și 40 de ani și cetățenii străini între 18 și 30 de ani se puteau înrola în Armata Federației Ruse. Potrivit unui oficial rus, limita de vârstă a fost crescută la 50 de ani.

Proiectul a fost adoptat, miercuri, de Duma de Stat și a fost aprobat în aceeași zi de Consiliul Federației.

Pentru a folosit arme de înaltă precizie (…) este nevoie de specialiști cu experiență profesională vastă. Experiența ne-a arătat că ajung la acel nivel în jurul vârstei de 40-45 de ani”, se arată în proiect.

Inițiatorii susțin că Legea ar mai facilita recrutarea medicilor civili, inginerilor și specialiștilor în comunicații.

În momentul în care Duma de Stat a Federației Ruse discuta proiectul, un fost comandant al forțelor armate ale SUA în Europa, generalul în retragere Ben Hodges, a precizat că demersul parlamentarilor scoate în evidență că Federația Rusă are probleme în Ucraina.

Este ultima încercare de a rezolva deficitul de personal fără să alarmeze populația. Dar devine din ce în ce mai greu pentru Kremlin să mascheze eșecurile din Ucraina”, a comentat Ben Hodges, citat de Reuters.

Un specialist militar din Marea Britanie, Jack Watling, a explicat că Armata Federației Ruse mai are puțini soldați de infanterie pe care se poate baza.

Va fi un proces lent și complicat, dar poate fi accelerat prin mobilizarea persoanelor care au experiență militară și aptitudini în acest sens”, a precizat Watling.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *