Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fără oferte la licitația pentru vânzarea Termocentralei Mintia / Procedura va fi reluată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 iulie 2022

Licitația pentru vânzarea Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), va fi reluată, întrucât nicio firmă nu a depus nicio ofertă până la termenul limită de marți, 12 iulie, a declarat Emil Gros, administratorul judiciar al CEH, pentru Agerpres.

Deși nu există niciun ofertant, licitația programată pentru 15 iulie se va ține, dar în procesul verbal va fi consemnată „situația de fapt”.

Ulterior, licitația va fi reluată pe 29 iulie și va porni de la 91,23 de milioane de euro, fără TVA. Dacă nici a doua încercare nu va avea succes, licitația se va relua în luna august.

Compania care va prelua Termocentrala Mintia va fi obligată să realizeze o nouă capacitate energetică de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finalul anului 2026.

Termocentrala Mintia este compusă din 3.297.807 de metri pătrați de teren și construcții, dar și bunuri mobile și echipamente aferente.

Privind în perspectivă importanța majoră a Termocentralei Mintia pentru zona de nord-vest a țării și nu numai, vom face tot posibilul să atragem în această licitație investitori majori, care au capacitatea să ofere un viitor acestei termocentrale, să o modernizeze, să optimizeze producția de energie electrică și să o dezvolte mai departe” a declarat Emil Gros, asociat coordonator al Expert Insolvență SPRL, administratorul judiciar al CE Hunedoara, pe 23 mai, când a fost inițiată prima licitație.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 89665 more Info on that Topic: mainnews.ro/fara-oferte-la-licitatia-pentru-vanzarea-termocentralei-mintia-procedura-va-fi-reluata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/fara-oferte-la-licitatia-pentru-vanzarea-termocentralei-mintia-procedura-va-fi-reluata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/fara-oferte-la-licitatia-pentru-vanzarea-termocentralei-mintia-procedura-va-fi-reluata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/fara-oferte-la-licitatia-pentru-vanzarea-termocentralei-mintia-procedura-va-fi-reluata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *