Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Exploziile de la Crevedia/Consiliul Județean Dâmbovița va acorda bani persoanelor care au casele distruse

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 29 august 2023 Etichete: , , , , ,

Familiile din Crevedia, afectate de exploziile de la staţia GPL din localitate, vor primi bani de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru întreţinere, până la finalizarea anchetei autorităţilor. Ulterior, localnicii vor fi despăgubiți în funcție de daunele materiale pe care le-au suferit, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Miercuri, 30 august, în ședința Consiliului Judeţean Dâmbovița, vor fi aprobate primele sume pe care le vor putea folosi localnicii afectați de exploziile din Crevedia. Potrivit datelor obținute de Main News, sunt opt locuințe afectate masiv,  iar alte 11 sunt parțial.

„Am stabilit că toți copiii familiilor afectate vor primi rechizite și haine pentru a începe anul școlar cu bine.

Tot astăzi, alături de Crucea Roșie, am dus frigidere, alimente, apă, pături și alte lucruri care îi vor ajuta în spațiile de cazare ce le-au fost puse la dispoziție.

I-am asigurat că imediat după evaluarea pagubelor, vom transmite premierului Marcel Ciolacu solicitarea prin care, din fondul de rezervă al Guvernului, să fie alocate, cât mai rapid, sumele necesare reconstruirii și reparării caselor afectate”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ştefan. Potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătății, cinci persoane rănite în exploziile din Crevedia au fost externate astăzi, patru pacienți sunt în stare foarte gravă, 12 dintre victime sunt tratate în spitalele din străinătate. În total, sunt 56 de răniți și două decese.

CITEȘTE ȘI:  Pompierii încă evaluează pagubele exploziilor de la Crevedia/ Mărturia unei localnice: Casa s-a zguduit cu mine

Sursă foto: CJ Dâmbovița 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW