Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Incendiul de la Spitalul „Nicolae Robănescu” a fost lichidat. Pacienții, transferați în siguranță la Marie Curie UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 25 iulie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE ora 23.50  Incendiul a fost lichidat, iar pacienții au fost transferați în siguranță la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Potrivit Ministerului Sănătății, personalul  de la Spitalul Robănescu a luat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gazeși a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. 

UPDATE ora 23.15 Pompierii militari bucureșteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii  Nicolae Robănescu,  unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un transformator din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme.

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajări de fum. Pompierii militari efectuează operațiunile de căutare-salvare în vederea evacuării posibilelor persoane surprinse în incendiu. Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, misiunea fiind în dinamică.

Aproximativ 110 copii au fost evacuați de personalul centrului și vor fi relocați la Spitalul Marie Curie.

„La acest moment,(n.r. ora 23.00) acționează  opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și două  ambulante SMURD”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență(DSU).

-Știre inițială-

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi seară, la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu din Bucureşti. Nu sunt înregistrate victime, dar 110 pacienți(copii) au fost transferați la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. 

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, au transmis reprezentanții ISU.

Sursă foto: captură video Facebook/Mihăilă Alexandru

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW