Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Explozie la Costinești după ce o mină marină s-ar fi lovit de dig / Nu au fost identificate mine marine aflate în derivă UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 august 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE: Forțele Navale Române au transmis, în seara zilei de luni, că nu au fost identificate mine marine aflate in derivă, în urma misiunii de cercetare a raionului maritim din apropierea țărmului de la Costinești.

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că în cursul zilei de luni, 14 august, au apărut informații potrivit cărora o a doua mină marină ar pluti în derivă în zona Costinești, astfel că scafandri EOD din cadrul Forțelor Navale Române au fost dispuși în vederea evaluării situaţiei şi posibilei intervenţii pentru neutralizare.

„În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis MApN.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, Corneliu Pavel, a declarat, pentru Main News, că a fost trimisă o echipă de scafandri la  Costinești, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive. „Urmează să fie stabilită cauza exploziei”, a menționat sursa citată.

Știrea inițială

O explozie a avut loc luni dimineață, 14 august, la Costinești. Incidentul s-a produs în Marea Neagră, la digul din dreptul Hotelului Forum. ISU Constanța intervine la fața locului. Din primele date, ar fi vorba despre o mină marină. Nu sunt persoane rănite.  Mina marină este o armă explozivă ce se așază sub apă. Mina subacvatică este folosită în operațiunile militare maritime pentru distrugerea navelor. Sunt plasate de nave puitoare de mine sau lansate din avioane.

-Știre în curs de actualizare-

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Comentarii