Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Explozia de la Rafinăria Petromidia: Unul dintre cei doi pacienți transferați în Germania și-a pierdut viața

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 iulie 2021

Unul dintre cei doi pacienți cu arsuri transferați în Germania, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din 2 iulie, și-a pierdut viața, potrivit unui comunicat transmis de compania Rompetrol – KMG International. 

Cu adânc regret, vă anunțăm că în cursul zilei, unul din cei doi colegi transferați de urgență în Germania, în urma incidentului din cadrul rafinăriei Petromidia, și-a pierdut viața. Starea generală a colegului a fost una stabilă pe tot parcursul internării, transferului și a tratamentelor de specialitate. Gândurile și toată susținerea noastră merg către familia colegului decedat”, se arată în comunicatul transmis de Rompetrol – KMG International.

Reprezentanții companiei care administrează Rafinăria Petromidia au precizat că cel de-al doilea pacient spitalizat în Germania este stabil și răspunde la tratament.

Cei doi au fost transferați în Germania pe 5 iulie cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, după solicitările înaintate de familiile victimelor.

O explozie urmată de un incendiu s-a petrecut vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia două persoane au murit, iar alte patru au fost rănite. Un eveniment similar s-a petrecut în anul 2016, două persoane pierzându-și viața, însă nici până acum Judecătoria Constanța, prima instanță, nu a pronunțat un verdict.

Momentul exploziei, surprins de camerele de supraveghere amplasate în zonă, poate fi văzut aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *