Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Exclusiv | Secretarul general al PNL Olt, diagnosticat cu coronavirus, a ajuns la spital la două zile după ce a refuzat internarea: Am considerat ca nu e moral

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 15 iulie 2020 Etichete: , ,

Secretarul general al PNL Olt, a ajuns, miercuri, la Spitalul Județean Slatina, după ce în urmă cu două zile fusese diagnosticată cu Covid-19 și a refuzat internarea. Ana Maria Ciuașu a explicat, în exclusivitate pentru mainnews.ro, că nu s-a internat din prima și că a urmat tratamentul de acasă la recomandarea medicului. Simptomele specifice bolii au apărut după o zi, susține aceasta. 

„Tot ce pot sa va raspund în acest moment este ca pot sa respir și cred ca este cel mai important lucru. Pentru un pacient ca mine, depistat pozitiv  dar asimptomatic complet, sfătuit sa urmeze un tratament acasă, lucru pe care l-am și făcut sub îndrumarea medicului de familiei și a medicului de la ambulanță care mi-a investigat, conform procedurilor, starea de sănătate, șocul este cu atât mai mare cu cât după o zi se trezește ca are probleme de respiratie și starea generală se degradează rapid”, a declarat Ana Maria Ciaușu, pentru mainnews.ro.

Întrebat de ce nu s-a internat din prima în spital, secretarul general al PNL Olt a spus: „Am refuzat internarea pentru că neavând nici o stare de rău, tratamentul funcționa perfect, de buna credință, am considerat ca nu e moral sa ocup locul unui om care chiar are niște probleme mai grave de sănătate datorate acestui virus…este singurul motiv….evident ca la prima senzație de rău, am sunat la ambulanță sa ma transporte la spital unde voi sta atât timp cât îmi este indicat de personalul medical. Nu sunt inconștiență, am vrut doar sa fac un bine cuiva crezând ca eu sunt bine, atâta tot….
Starea de sănătate se poate deteriora rapid, chiar dacă cu câteva ore in urma simți ca nu ai niciun simptom sau sunt forme ușoare. Îmi pare rău dacă am provocat atâtea controverse și ridicat atâtea semne de întrebare de ce am refuzat, de ce m-am internat. Sper sa fi lămurit”

Ana Maria Ciaușu a confirmat faptul că a luat contact cu prefectul județului Olt, care ulterior a fost diagnosticat cu Covid-19.

„Este extrem de dificil în ziua de azi, în situația de transmitere comunitara în care ne aflam, sa spun sigur de unde am contactat virusul. Pot sa va spun doar ultima persoana cu care m-am întâlnit și care a fost pozitivata ulterior și anume prefectul județului Olt. Din momentul în care am aflat ca a fost testat, fiind suspect, m-am izolat la domiciliu”, a mai spus Secretarul general al PNL Olt.

Și șefa Cancelariei prefectului a fost diagnosticată cu coronavirus, conform unor surse.

De la începutul epidemiei, în Olt s-au înregistrat 407 cazuri de coronavirus și 15 decese, miercuri fiind raportate 13 noi îmbolnăviri.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com