Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Ludovic Orban, după numărul mare de cazuri de Covid-19: Nu putem controla tot ce face orice cetățean/ Declarațiile unor politicieni au încurajat oamenii să nu mai respecte regulile

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 iulie 2020 Etichete:

Premierul Ludovic Orban a declarat, după numărul uriaș de cazuri raportat miercuri, faptul că declarațiile mai multor politicieni au creat un curent de opinie în societate care a determinat foarte mulți oameni să nu mai respecte regulile. De asemenea, premierul a făcut din nou apel la respectarea măsurilor de protecție.

„Sunt iresponsabili. Toți acești vectori de mesaj, mulți dintre ei lideri politici din păcate care ar trebui să acționeze pentru oameni nu au făcut altceva decât să îi încurajeze pe oameni să instige la nerespectarea regulilor și au creat un curent de opinie în societate care a determinat foarte mulți oameni să nu mai respecte regulile”, a declarat premierul Orban pentru mainnews.ro.

Ludovic Orban a făcut încă o dată apel la cetățeni să respecte regulile și a precizat că Guvernul nu poate să controleze tot ce face orice cetățean.

„Oamenii trebuie să respecte regulile, sunt reguli de protecție sanitară, care sunt menite să îi ferească de riscul îmbolnăvirii: portul măștii, păstrarea distanței fizice, evitarea unei interacțiuni directe care să poată să constituie o ocazie de transmitere a virusului, respectarea regulilor de igienă etc.

Sunt reguli simple. Noi nu putem să controlăm tot ce face orice cetățean. Putem să controlăm în măsura în care în transportul public, în spațiile comerciale, în instituții se respectă regulile stabilite dar nu putem să verificăm ce face fiecare om și în parte e responsabilitatea fiecărui cetățean să contribuie la efortul de oprire a pandemiei de coronavirus”, a mai spus Ludovic Orban.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *