Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Inspectoratul Școlar Buzău confirmă că Ciolacu a promovat Bacalaureatul cu media 7,03

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a promovat examenul de Bacalaureat în anul 1986, imediat după absolvirea liceului, cu media 7,03, potrivit unui răspuns transmis de Inspectoratul Școlar Buzău la solicitarea Mainnews.ro.

„Ca orice om normal, aseară, după ce am terminat şi cu crescătorii de oi, m-am dus acasă şi am avut proasta inspiraţie să dau drumul la televizor şi să văd ştirile. Normal că toate ştirile au început că eu nu am ştiut să răspund la întrebarea ce medie am avut la Bacalaureat. Oameni buni, eu Bacalaureatul l-am susţinut acum 38 de ani. l-am luat cu media 7,03. Iar dacă tot am căutat, am şi diploma de licenţă de la facultate, unde am susţinut examenul şi am luat media 9”, a afirmat marți Marcel Ciolacu.

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Școlar Buzău, într-un răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro. Potrivit reprezentanților instituției, cotorul diplomei lui Marcel Ciolacu se află în arhiva Colegiului Național „Mihai Eminescu” Buzău.

Premierul și-a pierdut diploma

Într-o declarație făcută luna trecută, la Congresul PSD, Ciolacu a precizat că nu își găsește diploma de Bacalaureat, însă are acasă o copie legalizată. Potrivit Defapt.ro, premierul a cerut și primit acum, în februarie 2004, un duplicat al diplomei de bacalaureat. Jurnaliștii susțin că acesta ar fi fost obținut ilegal, în condițiile în care Ciolacu a publicat În Monitorul Oficial un anunț privind pierderea diplomei abia pe 16 februarie 2004.

„Ciolacu I. Ion Marcel, cu domiciliul în Buzău, bd. Nicolae Bălcescu, bl. (…), ap. (…), județul Buzău, aduce la cunoștință pierderea diplomei de bacalaureat seria D nr. 18039/456, eliberată la 3 iulie 1986 de Liceul de Filologie-Istorie <Mihai Eminescu> din Buzău, județul Buzău.”, se arată în Monitorul Oficial, partea a III-a, nr. 93 din 16 februarie 2004.

Inițial a evitat un răspuns

Întrebat luni în timpul unei conferințe de presă ce medie a obținut la examentul de Bacalaureat, Ciolacu a evitat să ofere un răspuns, menționând că nu își amintește.

„Nu știu în acest moment. Am o medie suficient de bună. Stați că nu v-am arătat nici diploma. Așa că o să vă dau și media și diploma. Nu știu pe de rost. Nu m-am uitat. O să mă uit. Nu cred că ați avut vreodată un prim ministru, ca și partener de dialog, care să stea în fața dvoastră la 2-3 zile, să vă răspundă la toate întrebările. Deci categoric veți avea și acest răspuns. Am înțeles că s-a făcut un 544 așa că prefer ca autoritățile statului să dea răspunsuri”, a răspuns Marcel Ciolacu la întrebarea unui jurnalist.

A fost exmatriculat de la Academia SRI

Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial, la finalul lunii trecute, candidatura pentru funcția de președinte al României. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Guvernului, Ciolacu a studiat la Liceul de Filologie-Istorie ”Mihai Eminescu” din Buzău.

El a absolvit Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, una dintre cele mai slabe instituții de învățământ superior din România, care în anul 2010 a făcut obiectul unui scandal enorm privind falsificarea unor diplome.

În perioada 2008-2009 a studiat „Securitate şi bună guvernare”, la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti al Ministerului Apărării, în vreme ce în 2012 a terminat un master „Bazele sectorului public. Managementul finanțelor publice” la SNSPA.

În anul 2013, el s-a înscris la școala de studii doctorale a Academiei Naționale de Informații a SRI, însă nu a reușit să obțină titlul de doctor, fiind exmatriculat în 2019, după cum a relatat G4Media.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW