Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Efectele relaxării restricțiilor, în justiție | Discuție în CSM pe tema desfășurării proceselor după 15 mai

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Membrii Secției pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) discută, marți, despre modificarea listei cu procesele care se judecă în timpul crizei COVID-19, potrivit unor surse. Anterior, CSM a stabilit o listă cu dosarele care nu se amână în această perioadă.

Cum 15 mai este data la care unele restricții legate de lupta împotriva coronavirusului vor fi relaxate, după cum au anunțat autoritățile, este foarte posibil ca efectele să ajungă și în justiție.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV – Judecătorii din București ar putea fi despărțiți printr-un panou de plexiglas de cei pe care îi judecă

Astfel, judecătorii din CSM discută, în cadrul unei comisii de specialitate, posibilitarea introducerii unor noi spețe pe lista celor care se judecă în această perioadă și strategia de ieșire din criza provocată de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV – Ce se întâmplă cu procesele din Suceava | Decizia CSM pentru zonele aflate în carantină

Cel mai probabil, concluziile discuției de marți vor fi dezbătute într-o ședință viitoare a Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

La finalul lunii martie, judecătorii din CSM au hotărât ce fel de cauze se judecă în curțile de apel, tribunale și judecătorii, pe timpul stării de urgență. Vezi lista, AICI.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU – Președintele Judecătoriei Sectorului 5 critică Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID-19 | Murgoci: Dacă ne ambiţionăm să judecăm, putem provoca decesul unor oameni nevinovaţi

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW