Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Eugen Teodorovici, despre rectificarea bugetară: Nimeni nu trebuie să își facă niciun fel de grijă vis-a-vis de salarii sau de pensii. Deficitul nu este în pericol

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2019 Etichete: , , ,

Ministrul de Finanțe a declarat, referitor la rectificarea bugetară adoptată, luni, de către Guvernul Dăncilă, că nimeni nu trebuie să își facă „niciun fel de grijă vis-a-vis de salarii sau de pensii”.

„Să fie foarte clar, nimeni nu trebuie să își facă niciun fel de grijă vis-a-vis de salarii sau de pensii(…) ”, a declarat Teodorovici.

Acesta a mai menționat că deficitul bugetar nu este în pericol.

“PIB-ul a depăşit în premieră pragul de 1.000 miliarde de lei. Acolo unde Guvernul a luat unele măsuri, s-au văzut şi rezultatele. Deficitul bugetar de 2,76% nu este în pericol, deşi am auzit unele discuţii în ultima perioadă. Deficitul bugetar va fi respectat prin proiectul privind rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi proiectelor de investiţii. Nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de grijă, mă refer la cetăţeni. Nu este vorba despre tăieri de finanţare, ci doar de a corecta anumite supradimensionări, supraestimări de la ministere”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a anunțat că Ministerul Sănătății va purta discuții cu mediul de afaceri și va propune un act normativ legislativ pentru instituirea unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

”Taxa nu era inițiată de Ministerul Finanțelor. Va fi o discuție pe această propunere de taxă, Ministerul Sănătății, ca inițiator, va avea discuțiile publice, cele două comisii de sănătate din Parlament susțin și ele taxa, pe baza rapoartelor OMS(…) Am văzut că de fiecare dată când există un interes, se pun în mișcare diferite acțiuni, E bine că așa se mai cresc încasările pe o anumită zonă a economiei”, a spus Teodorovici.

Teodorovici: Guvernul va restitui în întregime taxa auto

Ministerul de Finanțe a mai precizat și că Guvernul va finaliza restituirea în întregime a taxei auto.

„Important de menţionat, se finalizează acest proces de restituire a taxei auto pentru care am alocat suma rămasă de plată, anume 135 de milioane de lei, pentru restituirea ultimelor dobânzi aferente. Cu această ultimă etapă, vom putea spune că Guvernul a finalizat restituirea în întregime a taxei auto.

Suma aferentă perioadei 2017-2018, din fondul bugetului pentru Mediu, a fost de 6,1 miliarde de lei, o sumă importantă şi care nu a fost estimată la adevărata sa mărime, pentru că erau acele analize pe fiecare dosar în parte”, a explicat Eugen Teodorovici.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • Thanks for every other informative site. The place else may just I get that kind of info written in such an ideal means? I’ve a undertaking that I’m simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

    my home page : okbet gcash

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/eugen-teodorovici-despre-rectificarea-bugetara-nimeni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW