Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Eugen Teodorovici, apel către social-democrați: Trebuie să dovedim calm și rațiune

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Eugen Teodorovici face un apel la calm și rațiune din partea social-democraților, asta după ce în interiorul PSD a început „o luptă internă” pentru postul de președinte al partidului pe care Viorica Dăncilă riscă să-l piardă ca urmare a scorului slab obținut la alegerile prezidențiale, conform informațiilor vehiculate în spațiul public. 

Eugen Teodorovici susține că identitatea politică a PSD „este sigură și bine definită”, întrucât scorul obținut la alegerile de duminică este similar cu cel obținut în decembrie 2016.

„Calm și rațiune! Numărul de voturi obținut de PSD în turul 2 este aproape similar cu numărul de voturi obținut în decembrie 2016. Identitatea noastră politică este sigură și bine definită. Profilul nostru electoral este și el bine definit și este ceva mai echilibrat decât al votanților adversarilor noștri. Votul de susținere al celor peste 3 milioane de cetățeni români ne obligă pe noi toți, de la conducerea PSD de la nivel central și local, primari, președinți de Consilii Județene, până la membrii și susținătorii acestui partid”, a scris Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.

Teodorovici lansează un apel către social-democrați să nu înceapă o luptă internă „anti-PSD”.

„Ce înseamnă asta, dragi colegi pesediști, dincolo de „oportunitatea” pe care unii o văd deja în a-și arăta mușchii sau colții? Sau de „ocazia” de a se furișa pe ușa din dos sau de a fura startul în relansarea așa-zisului război pe care, iată, președintele Iohannis și PNL-ul deja ne invită să-l continuăm! Care război? Cu ce miză?

Ei au luptat fără arme, doar sub stindardul anti-PSD și iată că a funcționat!!! Noi, deși am avut muniție și arme – toate măsurile economice și sociale luate de guvernele PSD, se pare că nu am avut ceva. Ne-a lipsit ceva. (…)

De aceea, mesajul meu către toți liderii PSD, către toți cei care vreți să vedem ce ne-a lipsit ca să-i convingem pe cetățenii acestei țări, este să nu începem tot cu stindardul anti-PSD, ci cu unul intern, mult mai valoros – pro-PSD!”, a mai spus președintele executiv al PSD.

În încheiere, fostul ministru de Finanțe a spus că PSD are toate condițiile să câștige alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

„Avem toate condițiile să câștigăm alegerile locale și parlamentare de la anul, indiferent că vor fi organizate separat sau împreună. Trebuie doar să dovedim calm și rațiune. Nu e rău să discutăm despre viitor, ba chiar este obligatoriu să facem acest lucru! Doar să nu lăsăm ambițiile și interesele personale să ne întunece rațiunea!”, a adăugat Teodorovici.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *