Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Emil Boc, ultimele detalii despre construcția metroului din Cluj-Napoca

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2020

Emil Boc a anunțat că magistrala de metrou din Cluj-Napoca va avea 14,4 kilometri și va costa 986 de milioane de euro. Edilul a precizat că durata de execuție a liniei ce conține 14 stații va fi de 11 ani, potrivit Adevărul.ro.

Metroul ar urma să străbată o parte a orașului și să asigure legătura cu comuna Florești, localitate ce are o populație de aproximativ 80.000 de locuitori. Linia de metrou ar urma să fie extinsă, ulterior, spre alte localități din zona metropolitană Cluj.

Studiul de prefezabilitate al metroului a fost finalizat, urmând să fie aprobat de comuna Florești și să fie înaintat la Guvern.

Studiul de prefezabilitate pentru metrou e gata, va urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi înaintat Guvernului. Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan. Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore.Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, a declarat Emil Boc.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com