Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Elevii nu vor recupera orele pierdute în luna mai, doar pe cele din iunie. Ce a decis Ministerul Educației

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Educației a decis ca orele pierdute în luna mai , din cauza grevei profesorilor, să nu se recupereze, ci doar cele din luna iunie. Conducerea școlilor și inspectoratele școlare din țară se vor asigura că există un program de recuperare, a precizat Ligia Deca, după ce a primit aviz favorabil pentru un nou mandat de ministru al Educației.

„Recuperarea nu se face pentru zilele afectate de protest în luna mai. Pentru acele zile deja au fost plătite salariile. Ceea ce am lăsat la latitudinea unităților de învățământ – în funcție de infrastructură, situație, câți profesori au fost în situația de protest, în funcție de efectivul de elevi pe care îl au – este posibilitatea unor recuperări pe parcursul acestor zile de școală”, a explicat Ligia Deca, pentru TVR

Lider de Sindicat: „Școala nu e magazin”

Oficiala de la Educație susține că programul de recuperare a orelor pierdute de elevi „se conturează” în acest moment. De asemenea, președintele FSLI, Simion Hăncescu, declara că „școala nu este un magazin, iar orele pierdute trebuie să fie recuperate”.

Greva generală a profesorilor a debutat la 22 mai și a durat 22 de zile calendaristice. Ulterior, a fost suspendată, după mai multe runde de negocieri dintre sindicate și reprezentanții Guvernului Ciucă. Ce au obținut profesorii în urma acestei greve, puteți citi aici.

 „Printr-un angajament ferm al coaliției de guvernare, transpus inclusiv într-un act normativ zilele trecute, personalul din învățământ a obținut atât venituri suplimentare, cât și garanții cu privire la modul în care rolul  educației va fi prioritizat noua lege a salarizării unitare”, a precizat Ligia Deca, la audierea în comisiile parlamentare, pentru un nou mandat de ministru al Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii