Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Ministrul Educației, noi detalii despre situația anului școlar: Nu se vor mai susține teze / Elevii care se află în ani terminali vor putea reveni în unitățile de învățământ / Cum vor fi susținute examenele naționale – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, luni, că elevii care se află în an terminal și trebuie să susțină un examen național vor putea reveni la școală în luna iunie. 

„Astăzi la ora 14, Klaus Iohannis a anunțat măsurile pentru sistemul de învățământ. Prioritățile noastre sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situațiilor școlare dar și susținerea examenelor în condiții de siguranță.

Dragi elevi, profesori și părinți, voi veni cu informații suplimentare. Am luat în calcul și măsurile precum alte state au adoptat anumite măsuri. Cursurile realziate în unitățile de învățământ rămân suspendate. Pentru elevii care nu acces la tehnologie, unitățile de învățământ for oferi sprijin. Vor transmite elevi resurse de învățare și sarcini de lucru.

MEC va elabora ghiduri pentru fiecare disciplină. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note. Nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale, MEC va comunica modalitățile de încheiere a situațiilor școlare. Vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar.

Studenții își vor continua cursurile online, iar examenele se pot susține și online. Fiecare Universitate va stabili modalitatea si data sustinerii acestor examene.

Elevii din clasele a 8-a, a12-a, pot reveni în unitățile de învățământ pe 2 iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza activități de pregătire pentru examenele de final. 

Evaluarea Nationala si Bacalaureatul se vor sustine dupa noua programa transmisă. Evaluarea Nationala se va sustine incepand cu data de 15 iunie. Bacalaureatul va incepe cu probele scrise pe 22 iunie si vor continua cu probele de competenta”, a declarat Monica Anisie.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com