Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Efectele pozitive ale pandemiei: Numărul interacțiunilor online cu administrațiile locale a crescut de 12 ori în acest an

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: , ,

Pandemia de coronavirus a contribuit masiv la digitalizarea administrației locale din România, ceea ce poate fi considerat un efect pozitiv al acestei crize. Un studiu realizat de o companie IT arată că numărul cetățenilor care și-au făcut anul acesta un cont pentru a comunica cu administrația locală a crescu de șase ori, numărul interacțiunilor de acest fel fiind de 12 ori mai mare.

Studiul arată că numărul de operațiuni realizate prin intermediul platformelor informatice care deservesc administrațiile este de 12 ori mai mare.

„De la o medie de înrolare de 50 contribuabili pe lună, în 2019, am ajuns la o medie de 600 conturi noi create în fiecare lună, din 2020, în platformă. Proporțional, a crescut și volumul operațiunilor desfășurate prin intermediul platformei. Spre exemplu, în 2019, am avut o medie de 50 de certificate fiscale emise în fiecare lună. În martie 2020, au fost peste 700, în aprilie mai mult de 1200, iar vârful estimăm că va fi în luna mai. Spre surprinderea noastră, 25% din solicitări au venit prin persoane de peste 50 de ani, ceea ce e un lucru foarte promițător pentru dezvoltarea serviciilor online”, a declarat Florian Simionescu, managerul unei companii producătoare de aplicații software pentru administrația publică locală.

Prin folosirea acestor aplicații, timpul de rezolvare poate fi între 3 și 20 de ori mai rapid față de metoda uzuală în care mergem la un ghișeu pentru a ne rezolva o probemă

„În efortul depus de oameni, o primărie de sector cu aproximativ 300.000 de locuitori, prin automatizarea adusă de platformă și cererile actuale, la nivelul lor de volum, economisește lunar un efort echivalent a 3,5 oameni, în timp ce o primărie a unui oraș cu 20.000 de locuitori economisește munca unui angajat full time în fiecare lună”, a mai adăugat Florian Simionescu.

Studiul mai arată că, de la începutul epidemiei, o treime dintre primarii din România și-au exprimat disponibilitatea de implementare de soluții informatice în administrație.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW