Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Efectele pandemiei și războiul din Ucraina, temele dezbătute la Consiliul pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 iunie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat la reuniunea anuală la nivel ministerial a Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Temele abordate au fost legate de combaterea consecințelor războiului din Ucraina și ale pandemiei de Covid-19 în planul rezilienţei economice la nivel regional şi global. 

România a participat  pentru a doua oară la această reuniune, în calitate de stat candidat. Principalele teme de discuție au fost combaterii repercusiunilor războiului de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei şi a consecinţelor pandemiei COVID-19 în planul rezilienţei economice la nivel regional şi global.

„În centrul dezbaterilor s-au aflat preocupările economice, politice, climatice şi sociale actuale, ce au condus la încetinirea creşterii economice, vulnerabilizarea lanţurilor globale de aprovizionare, precum şi ameninţările la adresa securităţii energetice, alimentare şi climatice. De asemenea, reuniunea a oferit oportunitatea abordării unor aspecte multidimensionale, precum angajamentul pe termen lung al OCDE în regiunea Indo-Pacific şi în Africa”, transmite Ministerul Afacerilor Externe(MAE).

Susținerea femeilor pe piața muncii va contribui la creșterea economică

În intervenţia sa, şeful Diplomaţiei române a arătat că, pe fondul unei perspective economice fragile, reducerea disparităţilor de gen pe piaţa muncii prin capacitarea participării femeilor reprezintă un important factor catalizator, atât pentru reducerea impactului consecinţelor acestor crize, cât şi pentru stimularea creşterii productivităţii. A arătat, în acest context, faptul că, la nivelul MAE, în timp ce aproape 50% din totalul angajaţilor din Centrală şi Serviciul Exterior sunt femei, din numărul total al persoanelor care ocupă funcţii de conducere la nivelul Centralei MAE, femeile reprezintă 48%. În Serviciul Exterior, femeile reprezintă un procent de aproape 35% din numărul total al şefilor de misiuni. De asemenea, a evidenţiat acţiunile întreprinse de România pentru a se asigura că oportunităţile economice aduc beneficii tuturor, de o manieră incluzivă”, menționează oficialii MAE.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW