Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Echipamente medicale, descoperite în depozitele de la Spitalul Județean Suceava. Ionel Oprea: Unii au refuzat să poarte

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ionel Oprea, generalul chirurg numit trimis la Suceava pentru a prelua conducerea Spitalului Județean de Urgență a declarat, luni seara, că în depozitele unității medicale au fost descoperite multe echipamente de protecție care nu au fost distribuite către medici și asistenți.

Mai mult, Ionel Oprea susține că la SJU Suceava există cadre medicale care au refuzat să poarte echipamente de protecție.

Am găsit în depozite foarte multe echipamente de protecție foarte bune, măști și alte mijloace – viziere, ochelari, mănuși – care nu erau distribuite la personal, iar personalul se proteja cu niște mijloace improvizate, improprii și periculoase pentru sănătatea lor. Am dat ordin să se distribuie la toți și să le poarte, să nu intre nimeni să se plimbe prin spital fără această ținută de protecție, mai ales la patul bolnavului. Însă am constatat că se respectă foarte greu, ba unii chiar au refuzat să o poarte. Poate veți fi surprinși, dar aceasta a fost situația. Cadre din spital, nici nu mi-am permis să le legitimez, dar nu au vrut. Și am întrebat… că n-o port, că nu-i comodă. Nu a vrut(…) Până la urmă i-am convins și acum poartă ținuta”, a declarat Ionel Oprea, la Digi24.

Noul coordonator al activității SJU Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a anunțat, luni, că personalul medical din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va intra în carantină instituționalizată.

sursa foto: Wikipedia

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/echipamente-medicale-descoperite-in-depozitele-de-la-spitalul-judetean-suceava-ionel-oprea-unii-au-refuzat-sa-poarte/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/echipamente-medicale-descoperite-in-depozitele-de-la-spitalul-judetean-suceava-ionel-oprea-unii-au-refuzat-sa-poarte/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *