Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Dunărea la intrarea în țară: debit în creștere, estimat să depășească 8300 mc/s săptămâna viitoare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2024 Etichete: , ,

Debitul Dunării la intrarea în România a atins duminică 6100 mc/s, în creștere față de ziua precedentă, iar săptămâna viitoare este prognozată o creștere la 8300 mc/s, de peste două ori mai mare decât media lunii septembrie, conform Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR).

”Astăzi debitul Dunării la intrarea în ţară este de 6100, în creştere faţă de ziua precedentă. Valoarea maximă a viiturii s-a înregistrat în data de 21 septembrie, la Budapesta, debitul maxim fiind de 8200 mc/s”, anunţă Administraţia Naţională ”Apele Române” duminică, într-o postare pe Facebook.

Autoritățile sârbe au informat că viitura va fi atenuată considerabil în zonele inundabile din amonte de Bogojevo, ceea ce va reduce debitele maxime la intrarea în țară, la Baziaș. În perioada 20-21 septembrie, debitul Dunării la Baziaș a crescut la 5700 mc/s, depășind media multianuală de 3800 mc/s. Pe sectorul Gruia – Galați, debitele au continuat să crească, în timp ce pe sectorul Isaccea – Tulcea au scăzut.

Pentru intervalul 21-28 septembrie, ANAR estimează o creștere a debitului Dunării la Baziaș, atingând 8300 mc/s. În aval de Porțile de Fier, debitele vor continua să crească. Estimările inițiale indicau că viitura ar putea intra în România în jurul datei de 28-29 septembrie.

foto: Apele Române

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW