Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mașini cu pasageri, surprinse de viitură. Pompierii din Arad au găsit o persoană decedată, care era căutată de Poliție UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 25 iunie 2023 Etichete: , ,

UPDATE Potrivit ISU Arad, nu s-au înregistat victime, însă, așa cum reiese din imaginea de mai sus, au fost surprinse de viitură mașini cu pasageri. Un copil a fost preluat de pompieri, direct pe geamul mașinii blocate pe DJ708. 

Totodată, o persoană, pentru care a fost sesizată dispariția de la domiciliu, a fost găsită la aproximativ 5 km de locuință, cu multiple traumatisme, decedată. Organele de cercetare verifică circumstanțele și împrejurările în care s-a produs această situație, precizează ISU Arad.

Pompierii recomandă cetățenilor să evite deplasările în perioada în care este valabilă avertizarea de vijelii. 

Știre inițială

Pompierii din Arad intervin, duminică,  25 iunie, după ce o viitură produsă pe Crişul Alb a inundat două sate. S-au înregistrat mai multe apeluri la 112 de la persoane care necesită ajutor, iar patru persoane care s-au adăpostit în podul caselor au fost salvate de pompieri.

La acest moment, traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe DJ708 din cauza apei acumulate pe carosabil, însă, echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației și reluarea traficului pe tronsonul de drum afectat, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Arad.

De altfel, nord-vestul țării este puternic afectat de inundații. Mai multe detalii puteți citi aici.

Codul Portocaliu de inundații, prelungit

Potrivit ANM, Codul Portocaliu se prelungeşte şi se extinde, începând de duminică, 25 iunie, ora 12:00, până luni, la ora 14:00.

În acest context vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş, Târnava Mică (judeţele: Harghita, Mureş şi Alba), Târnava Mare (judeţele: Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu şi Alba), Mureş (judeţele: Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţul Prahova), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele: Vrancea şi Buzău), Bârlad (judeţele: Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova), Siret (judeţele: Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

CITEȘTE ȘI:  Situație critică în vestul țării din cauza furtunilor. Se întrunește comitetul pentu situații de urgență FOTO

Sursă foto:  captură video ISU Arad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW