Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Drone multiple au provocat perturbări ale traficului aerian din Stockholm. Autoritățile investighează un posibil sabotaj

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2024 Etichete: , ,

Traficul aerian pe aeroportul internațional Stockholm-Arlanda din Suedia a fost suspendat aproape două ore în noaptea de duminică spre luni, după ce patru drone au fost detectate în spațiul aerian al aeroportului. Luni, poliția a anunțat că anchetează cazul ca un posibil act de sabotaj, conform AFP.

Între orele 01:00 și 02:00 dimineața, poliția a alertat controlorii de trafic aerian cu privire la prezența dronelor, conform autorității aviatice civile din Suedia (Luftfartsverket).

„Am decis atunci că nu putem garanta siguranţa aviaţiei şi am decis să restricţionăm spaţiul aerian”, a declarat Daniel Ackermann, ofiţer de presă al Luftfartsverket.

Ca urmare, toate aterizările și decolările au fost suspendate între orele 2:00 și 3:40 pe aeroportul Arlanda. Potrivit Swedavia, operatorul aeroporturilor din Suedia, cinci zboruri au fost afectate. Trei dintre ele au suferit întârzieri, iar două avioane au fost redirecționate: unul operat de Norwegian a aterizat la Helsinki, în Finlanda, iar celălalt, al SAS, a fost deviat spre aeroportul Landvetter din Göteborg.

„Bănuim că a fost vorba de un act deliberat, dar nu pot spune care a fost scopul. Din cauza caracterului secret al anchetei, nu putem preciza ce tip de dronă a fost”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Daniel Wikdahl.

Poliția a deschis o investigație pentru „sabotaj împotriva unui aeroport”. Suedia, cea mai recentă țară membră a NATO, s-a alăturat alianței militare în martie anul acesta, renunțând la o politică de 200 de ani de neutralitate, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW