Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Douăzeci de moldoveni, declarați indezirabili pe teritoriul Rusiei/Reacția oficialilor de la Chișinău

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Republica Moldova , at 18 august 2023 Etichete: , , , ,

Moscova a interzis, vineri, intrarea pe teritoriul Rusiei a mai multor oficiali din Republica Moldova a căror identitate nu a fost dezvăluită, a anunţat agenţia de presă rusă RIA Novosti, citând Ministerul rus de Externe, potrivit Agerpres

Printre persoanele care au „interzis” pe teritoriul Rusiei, sunt 18 deputaţi din partidului de guvernământ Acţiune şi Solidaritate, vicedirectorul Poliţiei de Frontieră, Oleg Bucătaru şi directorul Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, notează Moldpres.

Decizia Rusiei vine, după ce Republica Moldova a expulzat  22 de diplomaţi ruşi, a precizat Ministerul rus de Externe. Relațiile diplomatice dintre Rusia și Republica Moldova s-au deteriorat de la declanșarea războiului din Ucraina. Oficialii de la Chișinău și-au exprimat, în repetate rânduri, solidaritatea față de vecinii ucraineni.

„Acest pas neprietenos duce mai departe distrugerea relaţiilor ruso-moldovene, care sunt deja în criză profundă din cauza acţiunilor părţii moldoveneşti”, a  transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat după convocarea ambasadorului Chişinăului la Moscova, menționează sursa citată.

De la declanșarea războiului din Ucraina, Republica Moldova a devenit una „ținta unor amenințări la adresa securității naționale. Republica Moldova era „dependentă” de gazul rusesc, însă, din primăvara anului 2023, Republica Moldova a reușit să nu mai consume combustibil din Rusia, deoarece s-a conectat la rețeaua energetică europeană, potrivit premierului Dorin Recean.

Sursă foto: realitatea.md

Comentarii