Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Două oferte la licitația pentru sistemul de semaforizare inteligentă în București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2022

Urban Scope și o asociere condusă de Tehno Consulting sunt singurele entități care au depus oferte la licitația Primăria Capitalei pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar implementării unui sistem de semaforizare inteligentă. 

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA. Durata de realizare a documentației este de circa 1 an și 6 luni.

Potrivit primarului Nicușor Dan, în prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Conform edilului, etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș, a arătat Nicușor Dan.

Primarul susține că, în parteneriat cu primăriile de sector, a depus cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea etapelor 1 şi 2 ale proiectului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW