Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dosarul Sorinei Pintea, transferat încă o dată. Tribunalul Cluj va judeca cazul fostului ministru

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 februarie 2021

După ce a fost plimbat de la Tribunalul București la Tribunalul Maramureș, dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită va fi judecat, în cele din urmă, de magistrații de la Tribunalul Cluj.

Judecătorii din Cluj au fost de acord să preia dosarul la solicitarea fostului ministru al sănătății.

„În baza art. 74 al. 1 şi 2, art. 75 al. 3 din C.p.p. admite cererea de strămutare formulată de către inculpata P.S. privind cauza penală nr. 9657/3/2020 aflată pe rolul Tribunalului Maramureş în procedura camerei preliminare sub nr. 9657/3/2020/a1. Dispune strămutarea cauzei penale nr. 2008/84/2015, din procedura camerei preliminare înregistrată sub nr. 9657/3/2020/a1, de la Tribunalul Maramureş la Tribunalul Cluj. În baza art. 74 al. 3 din C.p.p. menţine actele îndeplinite până la data dispunerii strămutării. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10 februarie 2021”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Pintea, acuzată de luare de mită

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea, care neagă acuzațiile, susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/dosarul-sorinei-pintea-transferat-inca-odata-magistratii-de-la-tribunalul-vor-judeca-cazul-fostului-ministru/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/dosarul-sorinei-pintea-transferat-inca-odata-magistratii-de-la-tribunalul-vor-judeca-cazul-fostului-ministru/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW